Ana Sayfa / Manşet / ZULÜM BİTİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZİ DEVAM”

ZULÜM BİTİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZİ DEVAM”

                   KHK’ MAĞDURLARI MÜCADELELERİNE DEVAM EDİYOR. ÖZGÜR ÇOCUK PARKI’NDA AÇIKLAMA YAPAN KESK MERSİN ŞUBELER PLATFORMU“SON ARKADAŞIMIZ GÖREVİNE İADE EDİLİNCEYE VE BU ZULÜM BİTİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİMİZİ BURADAN BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ” DEDİ

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT)

Çalışma hakkının her insanın insan onuruna yakışır bir hayat idame ettirebileceği iş ve gelire sahip olma hakkını ifade ettiğini ifade eden KESK Mersin Şubeler Platformu BES Mersin Şube Başkanı Murat DOĞAN “Anayasamızın 70. Maddesinde kamu hizmetine girme hakkı olarak tanımlanmış, güvence altına alınmıştır. Ancak AKP hükümeti OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge bilgiye dayanmadan ve evrensel güvenceleri ihlal ederek ellerinden aldı ve ihraç etti.” dedi. OHAL KHK’ları eliyle ihraç edilen 4 bin 239 KESK’li işlemin iptali için komisyona başvurulduğunu söyleyen Murat Doğan “Komisyon aradan 5 yıldan daha fazla bir süre geçmesine rağmen hala 1.406 dosyayı karara bağlamamıştır. Karara bağlanan başvurulardan bin 637’si ret ve bin 196’sı kabul edilmiştir.” şeklinde ifade etti.

“GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR”

Aralarında şube yöneticilerinin de bulunduğu en az 17 kişinin hayatlarını kaybettikten sonra “Gidemeyecekleri” görevlerine komisyon kararıyla iade edildiğini vurgulayan Doğan “Bir kez daha haykırıyoruz ki, geciken adalet adalet değildir. 100’den fazla insanımız ise ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle içine girdikleri çıkmazdan kurtulamayarak intihar etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

“5 YIL DEĞİL, 45 YIL SÜRSE DE BU HUKUKSUZLUĞUNUZ, MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

ücadele haklarını sonuna kadar kullanacaklarının altını çizen Doğan “İşçi sınıfının, emekçilerin yüzyıllardır bin bir türlü bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bizde bu meydandan bir kez daha haykırıyoruz; Haksız ve hukuksuz ihraçlar Zulümdür, Cinayettir. KHK hukuksuzluğunu yaratanlara ve ortak olanlara diyoruz ki 5 yıl değil, 45 yıl sürse de bu hukuksuzluğunuz! Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

“BİR KEZ DAHA ÇAĞRI

” Bir kez daha çağrıda bulunmak istediklerini belirten Doğan “Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Ret kararları iptal edilmeli, haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir.” dedi.

“35. MADDE SONA ERDİRİLMELİ”

375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. madde eliyle yapılan ihraç uygulamasının derhal sona erdirilmesi gerektiğini söyleyen Doğan “İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi ve manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

YAŞLILIK BELİRTİLERİNİ ÖNCE YÜZÜNÜZDE ARAMAYIN!

GÜZELLİK VE BAKIM RİTÜELLERİMİZDE SIKLIKLA YÜZÜMÜZE ODAKLANIRIZ. ANCAK ÇOĞUNLUKLA BOYUN VE DEKOLTE BÖLGELERİNİ GENÇLİK DOKUNUŞLARINDAN ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir