Ana Sayfa / Manşet / CHP’Lİ YILDIZ, TEK BİR ŞEY VAAT EDİYORUM O DA VİCDAN

CHP’Lİ YILDIZ, TEK BİR ŞEY VAAT EDİYORUM O DA VİCDAN

CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ABDURRAHMAN YILDIZ, BELEDİYENİN ÇOK SAYIDA GAYRİMENKULÜ DEĞERİNİN ALTINDA SATTIĞINI, GELİRİN DE HALKA HİZMET OLARAK DÖNMEDİĞİNİ BELİRTEREK, “HAZİNE MALI İNSANIN NAMUSUDUR. HAZİNE MALINI SATIP, GELİRİNİ DE HALK İÇİN KULLANMIYORSANIZ; SİZ VİCDANINIZI, ETİK DEĞERLERİNİZİ, AHLAKINIZI KAYBETMİŞSİNİZ DEMEKTİR.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, belediyenin çok sayıda gayrimenkulü değerinin altında sattığını, gelirin de halka hizmet olarak dönmediğini belirterek, “Hazine malı insanın namusudur. Hazine malını satıp, gelirini de halk için kullanmıyorsanız; siz vicdanınızı, etik değerlerinizi, ahlakınızı kaybetmişsiniz demektir. Belediyeciliği bu anlayıştan çıkaracağız” dedi.

– Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, katıldığı televizyon programında projelerini anlattı. İzleyiciden gelen soruları da yanıtlayan Yıldız, emeğe vurgu yaptığı konuşmasında standart belediyecilik hizmetlerinin kolay işler olduğunu belirterek, “Halkımıza tek bir şey vaat ediyorum; o da vicdan” ifadelerini kullandı. Sokakta toplumdaki bıkkınlığı gözlemlediğini anlatan Yıldız, yerel yönetime politik pencerenin dışında bakılması gerektiğini belirterek, “Bu bir hizmet yarışıdır. 30 yıllık pratikten sonra Toroslar bunu hak etmiyor” dedi.

PARALAR HİZMETE HARCANMIYOR

Aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde denetçi de olan Yıldız, Toroslar Belediyesi’nin bütçesinin nasıl harcandığını bir örnek üzerinden şöyle anlattı: “Toroslar Belediyesi’nin hizmetler için çok ciddi bir bütçesi var. Bir bunu yapacak vizyon yok, ikincisi bunu yapacak bir niyet yok. Paralar hizmete harcanmıyor. 18 milyon liraya konser yapılmış. Yıllardır Toroslar’a aynı sanatçı geliyor. Kültür sanat bizim üzerinde en çok durduğumuz alan. Ama o paralar sanatçının cebine gitmiyor. 5 ayrı müdürlükten aynı konsere para harcanıyorsa orada şüpheli bir durum var.” Yıldız, belediyenin bugüne kadar şeffaf olmadığına da dikkat çekti.

EVLERİNDE TENCERELERİNİ KAYNATMAYA DEVAM EDECEKLER

Bir izleyicinin “işçi çıkaracak mısınız?” sorusuna yanıt veren Yıldız, yıllardır emeğin, işçinin hakkı için verdiği mücadeleyi anımsatarak; “Alın teriyle çalışan, evine ekmek götüren insanların hangi partiye oy attığına, hangi mezhebe, meşrebe inandığına bakmam. Benim ilgilendiğim tek nokta; üzerine tanımlanmış görevi yerine getiriyor mu? Hazinenin parsını haram lokma olmadan çocuklarının gırtlağına götürüyor mu? Herkesin görev yeri neresi ise gidecek çalışacak. Çalışmak istemiyorsa kendisi gidecek zaten! Bizim alın teriyle evine helal lokma götüren insanlarla sorunumuz yok! Onların partisi ile de işim yok! Hepsi benim kardeşim. Ekmeklerini kazanmaya, evlerinde tencerelerini kaynatmaya devam edecekler. Benim problemim alın teri dökmeden, hatta belediyeye gelmeyen insanlarla. Bu da bizim Toroslar halkına borcumuz” diye konuştu.

TEK BİR ŞEY VAAT EDİYORUM O DA VİCDAN

Belediyeyi vicdanla yöneteceğini dile getiren Yıldız, “Halkımızın bize güvenmesini istiyorum. Onlara tek bir şey vaat ediyorum; o da vicdan. Bugüne kadar belediyenin kapısından içeriye girmemiş vicdanı biz içeriye sokacağız. Eşit, adil hizmet taahhüt ediyorum. Bunlar yapılmadığında hem kamuoyunun önünde hem de kendi vicdanımda bunun hesabını vereceğimi biliyorum. Ben 5 yıldır belediye meclis üyesiyim. Hem de çok kritik komisyonlarda yer aldım. Rakiplerimiz başta olmak üzere bu kente yaşayan hiç kimse görevlerimden dolayı tek bir suiistimal tartışması yapmadı. Herhangi bir kötülüğün önünü açtığımıza dair bir şey söyleyemedi. Dün yapmadık, bugün de yapmadık, yarın da yapmayacağız. Vicdanlı bir insan olacağımızı, belediyeyi de vicdanla, eşit, adil hizmet temelinde yöneteceğimizi taahhüt ediyorum” dedi.

GELİR HALKA HİZMET OLARAK DÖNMEDİ

Belediyenin çok sayıda gayrimenkul sattığını, ancak bu gelirin halka hizmet olarak dönmediğine işaret eden Yıldız, satılan gayrimenkullerin de değerinin çok altında satıldığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Hazine malı insanın namusudur. Sana teslim ediliyor. Bunları bu halkın yararı için kullanacaksın. Bunu halkın yaşam standardını yükselmek için kullanacaksın. Bu insanın namusudur. Eğer hazine malını satıp, gelirini de halk için kullanmıyorsanız; siz vicdanınızı, etik değerlerinizi, ahlakınızı kaybetmişsiniz demektir. Belediyeciliği bu anlayıştan çıkarmamız lazım. Toroslar Belediyesi bütün Toroslar halkının malıdır. Biz bunları dezavantajlı gruplardan başlayarak Toroslar halkının konforunu, yaşam standardını artırmak için kullanacağız. Bu konuda söz veriyorum.”

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

TOROSLARIN KARTALI BAŞKAN YILDIZ  TAŞ OCAĞI EYLEMİNE KATILDI.

 TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ, İLÇEYE BAĞLI HAMZABEYLİ MAHALLESİ’NDE ÖZEL BİR ŞİRKET TARAFINDAN YAPILMASI PLANLANAN ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir