Ana Sayfa / EKONOMİ / SEÇER’’EKMEĞİN EN UCUZ SATILDIĞI YER MERSİN’DİR

SEÇER’’EKMEĞİN EN UCUZ SATILDIĞI YER MERSİN’DİR

SEÇER, “TÜRKİYE’DE BÜYÜKŞEHİRLERDE BELEDİYE EKMEK FABRİKALARINDA EKMEĞİN EN UCUZ SATILDIĞI YER MERSİN’DİR” DEDİ

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı Aralık Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Büfeleri önünde oluşan kuyrukların Meclis’te gündeme gelmesi üzerine konuşan Başkan Seçer, 40 satış noktasında günde 70 bin ekmeği 1 TL’den halka ulaştırdıklarını söyledi. Daha modern bir ekmek fabrikası kuracaklarını da duyuran Seçer, “Türkiye’de büyükşehirlerde belediye ekmek fabrikalarında ekmeğin en ucuz satıldığı yer Mersin’dir” dedi.

“Biz de arzu etmeyiz; ne ekmek, ne yağ, ne akaryakıt kuyruğu olsun”

Bir Meclis üyesinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Büfeleri önünde oluşan kuyrukları Meclis gündemine taşıması üzerine Başkan Seçer, detaylı bir açıklama yaptı. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda günde 70 bin ekmek üretip 40 satış noktasında 1 TL’den halka ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Seçer, bir ekmeğin kendilerine maliyetinin 1,8 TL olduğuna dikkat çekti. Seçer, “Doğaldır. Bunlar bir anlamda sosyal katkı oluyor. Özellikle bu olağanüstü ekonomik hal günlerinde biz de arzu etmeyiz; ne ekmek kuyruğu olsun, ne yağ kuyruğu olsun, ne akaryakıt kuyruğu olsun, ama bunları siz de söylediniz. Üzüntüyle takip ediyoruz” dedi.

“Daha modern bir fabrika yapacağız”

Yeni bir ekmek fabrikası projelerinin de olduğunu duyuran Başkan Seçer, “Yer arayışı içerisindeyiz. Toroslar bölgesinde de bazı belirlenen imar çalışmalarında belediye hizmet alanlarında lokasyon olarak da uygun bir yer belirlemeye çalışıyoruz. Muntazam, daha modern bir fabrika yapacağız. Bu demode olmuş bir fabrika. Birim ekmeğin maliyeti yeni teknolojiye göre bu teknolojilerde çok fazla. Yeni fabrikada yeni ekmek çeşitleri de üreteceğiz. Tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, diyet ekmeği gibi bu tarz ekmekleri de çıkarmayı düşünüyoruz. Ekmek meselesi budur. Tabi biz de arzu etmiyoruz; buğday fiyatları, un fiyatları, akaryakıt fiyatları, girdi fiyatları her şey altüst. Bu şartlarda en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

19 MAYIS UMUTTUR, 19 MAYIS ONURDUR, 19 MAYIS ÇARESİZLİĞİN, ESARETİN BİTTİĞİ GÜNDÜR. AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir