Ana Sayfa / Manşet / “MÜCADELE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“MÜCADELE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“MÜCADELE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

(KESK) KURULUŞUN 26.YILDÖNÜMÜ NEDENİ İLE  “MEMURUN DA SENDİKASI MI OLUR” DİYENLERİN KAPILARINA VURDUĞU MÜHÜRLERİ SÖKÜP ATARAK KAPI KULU DEĞİL EMEKÇİ OLDUĞUNU İSPATLAYANLARIN TARİHİDİR. KESK’İN TARİHİ FİLLİ MEŞRU MÜCADELESİ İLE TÜRKİYE’DE KAMU EMEKÇİLERİNE SENDİKAL ÖRGÜTLENMEYİ KAZANDIRANLARIN TARİHİDİR”

(YETİŞ HALK HABER (HAYDAR COŞKUNFIRAT

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonun (KESK) kuruluşun 26.yıldönümü nedeniyle KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mahmut Sümbül basın açıklaması yaptı.

KESK’in tarihi kökünün emeğin yüzlerce yıllık birikimine dayandığını belirten Sümbül, “KESK tarihi dalları Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e uzanan asırlık ulu çınarın tarihidir.  KESK’in tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir. KESK’in tarihi, 12 Eylül faşizm sonrasının ilk mitingi olan “Kamu Çalışanları Sendikal Haklar Mitingi”ni yaratan, darbe sonrasında ilk kez iş bırakan, önüne kurulan barikatları kumdan kaleler gibi yıkarak Ankara Kızılay Meydanı’na akan yüz binlerin dünden bugüne uzanan direniş destanının tarihidir.  “Memurun da sendikası mı olur” diyenlerin kapılarına vurduğu mühürleri söküp atarak kapı kulu değil emekçi olduğunu ispatlayanların tarihidir. KESK’in tarihi filli meşru mücadelesi ile Türkiye’de kamu emekçilerine sendikal örgütlenmeyi kazandıranların tarihidir” diye konuştu.

“MÜCADELE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sümbül, “KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. KESK, “bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız” diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edecektir. En başından bugüne “Hak verilmez, mücadele ile alınır” ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

“BETONLAŞMAYA DAYALI MODEL ÇOKTAN İFLAS OLDU”

Ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleştiğini söyleyen Sümbül şunları söyledi;

“Yıllardır hayata geçirilen borçlanmaya, dış finansmana, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı model çoktan iflas etmiştir.   Ancak sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın %99’una yıkılmak istenmektedir. Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür. Dolayısıyla bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür.   Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür.”

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

MERSİN’DE, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI. KUTLAMALAR DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENDE, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir