Ana Sayfa / HUKUK / “İNSAN HAKLARI, GÜNLÜK SİYASETİN SINIRLARINA HAPSEDİLMEYECEK KADAR ÖNEMLİDİR

“İNSAN HAKLARI, GÜNLÜK SİYASETİN SINIRLARINA HAPSEDİLMEYECEK KADAR ÖNEMLİDİR

BAŞKAN SEÇER, TOPLANTININ BAŞINDAKİ GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR KISMINDA 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NE DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU. İNSAN HAKLARI, GÜNLÜK SİYASETİN SINIRLARINA HAPSEDİLMEYECEK KADAR ÖNEMLİDİR

(YRTİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Bu yıl Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 73’üncü yıldönümü olduğu vurgulayan Seçer, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; ırkı, dili, dini, rengi, cinsiyeti, serveti, siyaseti ne olursa olsun herkesin doğuştan eşit haklara sahip olduğunu kabul etmiş ve bu hakları tüm halklara ve milletlere ortak ideal olarak ilan etmiştir. Bugün de bu değerlere sonuna kadar bağlı kalmalıyız. Çünkü insan hakları, günlük siyasetin sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli ve kıymetlidir” dedi.

“Yerel Eşitlik Eylem Planımızı kamuoyuna açıklayacağız”

Temel insan haklarından bir tanesinin temiz, güvenli ve sağlıklı bir kentte yaşama hakkı olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Bu hak ayrımsız bütün insanlar için geçerlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kentimize ve kentimizin doğasına, toprağına, suyuna, kültürüne yönelen her türlü girişimi aynı zamanda tüm vatandaşlarımıza ve ortak geleceğimize yapılmış bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Tüm hizmetlerimizi de bu çerçevede uyguluyoruz” diye konuştu. Yerel Eşitlik Eylem Planı’yla ilgili bir duyuruda da bulunan Seçer, “Yarın bu önemli günü kutlarken, aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz ve kentimiz için çok önemli bir adımı atacağız. Yerel Eşitlik Eylem Planımızı kamuoyuna açıklayacağız” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir