Ana Sayfa / Manşet / KADINLAR KULUÇKA MAKİNESİ DEĞİLDİR”

KADINLAR KULUÇKA MAKİNESİ DEĞİLDİR”

AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” NÜ KUTLAYARAK, “KADINLAR KULUÇKA MAKİNESİ DEĞİLDİR”

Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkunfırat “Kadın”ın toplumsal önemi, dünyanın kuruluşu ile başlar. Gün onunla başlar, “aile” birimi onunla kurulur. Toplumsal yaşamda beyin, beceri, zarafet. Toplumun temel direği kadın. Mustafa Kemal Atatürk, “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” diyerek kadının toplumsal yaşama katılmasının zorunluluğunu belirtmiştir. Günümüzde Kadın” hırpalanan, yaşamın dışına itilen, aşağılanan ve en dehşeti cinayetlerle yok edilen bir varlık durumuna düşürülmüştür.”

KADINLAR KULUÇKA MAKİNESİ DEĞİLDİR”

Başkan Coşkunfırat “Cumhuriyet’in bütün değerlerini yok etmeye kararlı iktidar, kadını sadece çocuk yapan bir kuluçka makinesi, evin hizmetçisİ olarak görüyor. Kadını fabrikadan, resmi dairelerden uzaklaştırarak kadına bir “hiç” muamelesi yapıyor. Kadını yok sayan kimi çağdışı ülkelerin kadınına benzetmeye çalışıyor kadınlarımızı. Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, sağlıklı ve güçlü bir toplum olabilmesi için kadınların kamu ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam anlamıyla katılması gerektiğine ve kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin ve benzeri çağ dışı uygulamaların sona erdirilebilmesi yolunun da öncelikle eğitimden geçtiğine inanıyorum  Bu anlayış, ülkemizin geleceği için korkutucudur. 8 Mart 1857’de, ABD New York’ta çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla greve giden işçilere yapılan büyük saldırıda ölen 129 işçinin çoğu kadındır.

Bu günün anısına, yıllar içinde yapılan çalışmalarla, kadının toplumdaki onurlu yerini sağlamak anlamında “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.”

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

YAŞLILIK BELİRTİLERİNİ ÖNCE YÜZÜNÜZDE ARAMAYIN!

GÜZELLİK VE BAKIM RİTÜELLERİMİZDE SIKLIKLA YÜZÜMÜZE ODAKLANIRIZ. ANCAK ÇOĞUNLUKLA BOYUN VE DEKOLTE BÖLGELERİNİ GENÇLİK DOKUNUŞLARINDAN ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir