Ana Sayfa / EKONOMİ / BOZYAZI VE ANAMUR’DA BALIKÇILAR’A SEZON ÖNCESİ BİLGİLENDİRME

BOZYAZI VE ANAMUR’DA BALIKÇILAR’A SEZON ÖNCESİ BİLGİLENDİRME

 BOZYAZI İLÇESİNDE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI TARAFINDAN AKDENİZ’DE 16 EYLÜL İTİBARİYLE AÇILACAK AVCILIK SEZONU ÖNCESİ BOZYAZI VE ANAMUR İLÇELERİNDE BULUNAN BALIKÇILARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Bozyazı Müftülük Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023-2024 avcılık sezonuna ilişkin balıkçılar tarafından alınacak tedbirler ile avcılık faaliyetlerinin düzenlendiği 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde bulunan ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı konusunda bilgilendirilme yapıldı. Yasadışı su ürünleri avcılığının ve satışının önlenmesi konusuna dikkat çekilerek, yasalara uymanın vatandaşlık görevi olduğu belirtildi. Bölge balıkçılarının yeni sezona ilişkin talep ve isteklerinin değerlendirildiği toplantıda, deniz alanlarının korunması, Akdeniz`de özellikle küresel ısınmayla birlikte değişen ekosistem ve biyolojik çeşitlilik konularına vurgu yapıldı.

Toplantıda konuşan Bozyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Remzi Bardak, mikro balıkçılığın geliştirilmesi için destekleme ödemeleri kapsamında 17 balıkçıya 87 bin lira ödeme gerçekleştirildiğini söyledi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Meltem Ok ise deniz suyundaki 1,5 derecelik ısınmanın deniz yaşamını etkilediğini ve popülasyonunda değişikliğe neden olduğunu ifade etti.

Toplantıya Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanı Süleyman Şafak, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay, Anamur Liman Başkan Vekili Hüseyin Demir, Bozyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Bakır, Anamur Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aziz Deniz Bozkurt ve kooperatif üyesi balıkçılar katıldı.

 

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

TOROSLAR BELEDİYESİ BOCCE TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

 TOROSLAR BELEDİYESİ BOCCE TAKIMI, BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR. BOCCE TAKIMI, ANTALYA’NIN KEMER İLÇESİNDE YAPILAN BÜYÜK ERKEKLER ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir