Ana Sayfa / EKONOMİ / BERDAN BARAJI’DA ALARM ZİLLİ ÇALMAYA BAŞLADI

BERDAN BARAJI’DA ALARM ZİLLİ ÇALMAYA BAŞLADI

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAYINLADIĞI KURAKLIK HARİTASI, MERSİN’İN OLAĞANÜSTÜ KURAKLIK TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ. MERSİN, KURAKLIĞIN PENÇESİNDE

Kenti besleyen Berdan Barajında su seviyesi yüzde 25’e kadar düşerken, “Endişeliyiz, teyakkuzdayız” diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sorunun çok kritik bir noktaya gelmemesi için önlem aldıklarını söyledi.

Son yılların en kurak kışını yaşayan Mersin’de alarm zilleri çalmaya başladı. Kuraklık haritasında ‘olağanüstü kuraklık tehlikesi’ altındaki iller arasında yer alan Mersin’de, deprem felaketi nedeniyle kente göç eden binlerce depremzede ile birlikte su tüketimi de yüzde 15 oranında arttı. Mersin’in su ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı’nın yanı sıra yeni su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı ‘kurtarıcı’ rolü üstlendi. Baraja bir an önce isale hattı yapılması, sorunun çözümünde büyük önem taşırken, yaz aylarında nüfusu neredeyse iki katına çıkan Mersin’de, susuzluk tehlikesi en önemli sorun haline gelmesinden endişe ediliyor.

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

19 MAYIS UMUTTUR, 19 MAYIS ONURDUR, 19 MAYIS ÇARESİZLİĞİN, ESARETİN BİTTİĞİ GÜNDÜR. AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir