Ana Sayfa / EĞİTİM / MERSİN’DE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI COŞKUYLA BAŞLADI

MERSİN’DE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI COŞKUYLA BAŞLADI

MERSİN’DE 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, BARBAROS İLKOKULU’NDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ADEM KOCA GİBİ İSİMLERİN KATILIM SAĞLADIĞI TÖRENLE BAŞLADI.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Eğitim Öğretimin yılının başlamasıyla  Mersin’de 30 bin 541 öğretmen, okula yeni başlayan 31 bin 133 uyum ve 36 bin 201 1. sınıf öğrencisi olmak üzere 396 bin 373 öğrenci,ders başı yaptı.

104 Yeni Okul projesi

Barbaros İlköğretim Okulu’nda düzenenlenen törende konuşma yapan Vali Pehlivan, ” Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle okullarımızı yeni eğitim-öğretime hazırlamak için çalıştık. Bunun neticesinde sayısı bin 403’e ulaşan okullarımızda yaklaşık 400 bin öğrencimizle yeni eğitim-öğretim yılına başladık”

Pehlivan konuşmasında, “Sayısı bin 403’e ulaşan okullarımızda yaklaşık 400 bin öğrencimizle yeni eğitim-öğretim yılına başladık. 6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşadık. Deprem başta 11 il olmak üzere ülkemize yansımaları oldu. Mersin olarak bizde komşu olmamızdan dolayı binlerce vatandaşımıza ev sahipliği yaptık. Eğitim hizmetleri de bunlardan birisiydi. Geçtiğimiz yılın ikinci döneminde yaklaşık 25 bin öğrencimizi misafir ettik, okullarımızda eğitim-öğretim almalarını sağladık. Tabi depremden etkilenen okullarımız oldu. Bu yüzden işimizi riske sokamazdık. Deprem testleri olumsuz çıkan bütün okullarımızı tahliye ettik, diğer okullarımıza taşıdık. Bunun neticesinde bazı okullarımızda belli sıkışıklıklar oldu, ikili öğretime geçmek zorunda kaldık. Ancak geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları programları çerçevesinde Mersin Valiliği olarak ilde koordine ettiğimiz çalışmalar ve yeniden yapılanma sürecinin olumlu yansımalarını da bu süreçte gördük. Okullarımızın büyük bir çoğunluğu sağlamdı ve bu sayede de öğrencilerimizi güvenli bir şekilde okullarımızda misafir ettik.

Bu geçiş sürecinde yeni okullar yapma çalışmalarımız devam ediyor. İlimiz genelinde 104 yeni okul projemiz var. Bu okulların 24’ü bu ay sonu itibariyle eğitim-öğretim hizmetine sunuyoruz. İkinci yarı yıla da bir o kadar okulumuzu kazandırıyoruz. Dolayısıyla toplamda bin 200 civarında dersliği bu dönemde eğitim-öğretime katacağız” dedi.

Seçer, ‘Eğitim Önemli’ dedi

Eğitimin önemine dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Eğitim bireyi şekillendiriyor, birey de toplumu, ülkeyi, dünyayı. O yüzden eğitimi hepimiz önemsiyoruz.” diyerek, “Bugün ilk kez okula başlamanın heyecanını yaşayan çocuklarımız da var. Eğitim bireyi şekillendiriyor, birey de toplumu, ülkeyi, dünyayı. O yüzden eğitimi hepimiz önemsiyoruz. Zaten özellikle siyasiler olarak da her zaman eğitimin öneminden bahsediyoruz. Herkes şu anda dünyada rekabet etmenin, çağdaş bir ülke olmanın, kendi kendine yeter bir ülke, refahı yüksek bir ülke olmanın temel koşullarından birinin eğitim olduğunu biliyor. Bu coğrafya çok zeki insanlar, büyük liderler, bilim adamları ve insanlar yetiştiriyor. Çocuklarımız çalışkan, okuyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bizlerde başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere üzerimize düşeni harfiyen yerine getiriyoruz. Elbette ki yöneticilerin eğitime bakış açısı önemli. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar eğitime destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını temenni ederek, “Mersin’de bin 403 okulumuzda 31 bin 133 yavrumuz uyum haftasıyla birlikte okul eğitimine, 36 bin 201 öğrencimiz 1. sınıfa başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 30 bin 541 öğretmenimiz ve 396 bin 373 öğrencimizle yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

 

 

 

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir