Ana Sayfa / KÜLTÜR /  CHP MERSİN’DE 100’CÜ YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

 CHP MERSİN’DE 100’CÜ YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TARAFINDAN 9 EYLÜL 1923’TE KURULAN VE BUGÜNE KADAR 7 GENEL BAŞKANIN GÖREV YAPTIĞI CHP, 100’ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MERSİN’DE KUTLANDI.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

CHP 100. Yılı Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda  gerçekleşen . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Sunumun ardından konuşmalarını yapmak üzere CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ve Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli kürsüye davet edildi.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜRK SİYASİ HAYATINDA HEP VAR OLMUŞTUR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin devamlılığına değinen Vekil Talat Dinçer, “Cumhuriyet halk partisinin 100. Yılını kutluyor olmak bizler için bir gurur kaynağıdır. Kurtuluş savaşından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün temelini atmış olduğu bir siyasi harekatının başlangıcının o günlerden bu günlere gelmesi ne büyük mutluluk. Cumhuriyet Halk Partisi Türk siyasi hayatında hep var olmuştur. Bazı zamanlarda kesintiye uğramış olsa da sonuçta hak yerini bulmuştur.

Atatürk’ün bize emanet ettiği partimiz siyasi hayatın hep içerisinde oldu ve olmaya devam edecek. Türkiye’nin her yerinde cumhuriyet halk partisinin yüzüncü yılı kutlanıyor. Dünyada kurulduğu günden beri bu kadar uzun soluklu olan bir siyasi parti ben görmedim. Cumhuriyet Halk Partisini sizlerle beraber hak ettiği yere taşıyacağız. Partimizin 100. Yılı kutlu olsun. Daha nice yüzyıllara” dedi.

“DÜNÜN ZORLUKLARI İLE BÜYÜYEN PARTİMİZİN, YARININ İDEALLERİYLE DAHA DA BÜYÜYECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAM”

Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yılını şu sözlerle kutladı.

“Bugün cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yılını kutlamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

. Yüzüncü yılımız hepimiz için kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir