Ana Sayfa / Manşet / BASIN ÖZGÜRLÜK VE TEMEL HAKLARIN SİGORTASIDIR

BASIN ÖZGÜRLÜK VE TEMEL HAKLARIN SİGORTASIDIR

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT MESAJ’DA 2021 YILI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENDEKSİNDE TÜRKİYE BİR SIRA YÜKSELEREK 153’ÜNCÜ OLDU.

ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ, ‘BASIN HÜRRİYETİNDEN DOĞAN MAHZURLARIN GİDERİLME VASITASI, YİNE BASIN HÜRRİYETİDİR.COŞKUNFIRAT ONUN İÇİNDİRKİ  BASIN ÖZGÜRLÜK VE TEMEL HAKLARIN SİGORTASIDIR.

Coşkunfırat Ancak ülkemiz açısından baktığımız zaman gazeteci arkadaşların tutuklu olduğu ve binlerce de basınla ilgili davanın sürdüğünü görmekteyiz. 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde Türkiye bir sıra yükselerek 153’üncü oldu.Bu tablo dürüst, özgür ve ilkeli bir gazeteciliğin sürmesine vurulmuş bir pranga gibi, ülkemizin gelişmesine ve uluslararası imajına olumsuz bir etki yapmaktadır.

2021 YILI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENDEKSİNDE TÜRKİYE BİR SIRA YÜKSELEREK 153’ÜNCÜ OLDU.

“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili araçlarından birisidir.

Coşkunfırat Basın çalışanları da, toplumun bilgi edinme ve haber alma ihtiyacını karşılamanın yanında, ülke yararına her konuda toplumu aydınlatma gibi önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.  Bu önemli görevi icra eden, kişilik haklarına saygılı, meslek etiğini her türlü menfaatin üstünde tutan bir sorumluluk anlayışı ile mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensuplarımızın Ancak ülkemiz açısından baktığımız zaman gazeteci arkadaşların tutuklu olduğu ve binlerce de basınla ilgili davanın sürdüğünü görmekteyiz.

Tüm bu duygu ve düşünceler ışığında Cumhuriyetimizin Kurucu Atatürk’ün  dediği gibi, ‘Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir’ diyor  Mersinde ve Ülkemizde   faaliyet gösteren tüm gazetecilerimizin, basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz.” görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN TUNCER, MEZİTLİ’DE ÇALIŞMALARI İNCELEMEK ÜZERE SAHAYA İNDİ.

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER, MEZİTLİ’NİN DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir