Ana Sayfa / Manşet / ZAMLI FATURALARI YAKTILAR

ZAMLI FATURALARI YAKTILAR

BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI (BES) MERSİN ŞUBESİ ÜYELERİ TOPLUMUN BİRÇOK KESİMİNDE TEPKİLERE SEBEP OLAN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINA GELEN ZAMLARI PROTESTO ETMEK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. ZAMLI FATURALARI YAKTILAR

Yapılan basın açıklamasında zamların geri alınmasını ve faturalarda KDV’nin yüzde bire indirilmesini talep eden katılımcılar, yüksek gelen faturaları yakarak iktidara tepki gösterdi.

Özgür Çocuk Parkında bir araya gelen BES üyeleri “Bu zamlarla yaşanmaz”, “İnsanca yaşayacak ücret için ek zam istiyoruz” afişlerini taşıyıp, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attılar. Yapılan basın açıklamasına Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri destek verirken, kitle adına basın metnini BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan okudu.

“YOKSULLUK DERİNLEŞEREK DEVAM EDİYOR”

Açlık, işsizlik ve yoksulluğun derinleşerek devam ettiğini söyleyen Doğan, asgari ücrete yapılan %50 zammın daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kaldığını, kamu emekçilerinin maaşlarının yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde olduğunu belirtti. İktidarın ekonomi politikasını eleştiren Doğan, “Damat Bakan’ın Yeni Ekonomik Programından, Cumhurbaşkanı’nın Yeni Ekonomik Modeline  neo-liberal ekonomi politikaları cilalanıp, cilalanıp topluma sunulurken, emekçilerin payına daha fazla sömürü daha fazla yoksulluk düşüyor. Sermaye sahipleri servetlerinin üzerine servet katarken, neşeleri Maliye Bakanı Nebati’nin gözlerinin içindeki ışıltıya yansıyor” dedi.

“YOKSULLUK EMEKÇİLERİN GÖZLERİNİN İÇİNDEKİ ÖFKEDİR”

Halkın her geçen gün daha da yoksullaştığını söyleyen Doğan, “Yoksulluk emekçilerin gözlerinin içindeki öfkedir!. Evet arkadaşlar, açlıkla yoksullukla boğuşan emekçiler öfkelidir! Tarlasını ekemeyen, ürünü para etmeyen köylü öfkelidir! Ataması yapılmayan öğretmen, sağlıkçı öfkelidir! KPSS yazılı sınavında başarılı olup mülakat sınavlarında elenen gençler öfkelidir! Elektrik faturası işyeri kirasını aşan esnaf öfkelidir! Emeklilikte yaşa takılanlar, işsizler öfkelidir! Hayata öğrenim kredisi borcuyla dezavantajlı başlayan gençler öfkelidir” diye konuştu.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir