Ana Sayfa / EKONOMİ / YAKIT ZAMIDAN DOLAYI  ESNAF TAŞIYAMAYACAĞI BİR YÜKÜN ALTINDA ”

YAKIT ZAMIDAN DOLAYI  ESNAF TAŞIYAMAYACAĞI BİR YÜKÜN ALTINDA ”

GEÇEN AY YAPILAN ZAMMIN TAMAMI ERİDİ, ŞİMDİ ESNAF TEKRAR MAĞDUR EDİLDİ. GELEN BORDROLARIN ÇİFT YATIRILMASI, SİGORTAYA GELEN ZAM, BİR DE AKARYAKITA GELEN ZAMLA BİRLİKTE ARTIK ESNAF TAŞIYAMAYACAĞI BİR YÜKÜN ALTINA GİRDİ”

Akaryakıta ÖTV artışını içeren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. Geçen ay yapılan akaryakıt zammından sonra geçtiğimiz günlerde yapılan ÖTV zammına sektör temsilcilerinden büyük tepki gelirken araç sahipleri toplu taşıma aracını kullanacaklarını, bazı vatandaşlar ise bisiklete yönleneceklerini ifade etti.

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre; benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL’ye yükseldi. ÖTV artışından sonra motorinin litresi 33 lirayı geçti, benzin 35 liraya dayandı. ÖTV zammına sektör temsilcilerinden büyük tepki geldi. Özellikle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 17 komite üyeleri, sektörlerinin durma noktasına geldiğini belirtti. Araç sahipleri toplu taşımaya, vatandaşların bir kısmı da bisiklet kullanmak zorunda kalacaklarını söyledi.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

Mersin’de benzinin litresi 28.05 liradan 34.93 liraya, motorinin litresi ise 26.32 liradan 33.23 liraya yükseldi. Araç sahipleri ise bu rekor zamma tepki gösterdi. ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi.

MTSO Komite üyelerinden tepki

Komite üyesi ve MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar akaryakıtta ÖTV’ye gelen 7 TL’lik zammın kendilerini çok büyük sıkıntıya sokacağını belirterek, “Geçen ay yapılan zammın tamamı eridi, şimdi esnaf tekrar mağdur edildi. Gelen bordroların çift yatırılması, sigortaya gelen zam, bir de akaryakıta gelen zamla birlikte artık esnaf taşıyamayacağı bir yükün altına girdi” dedi.

Komite üyesi iş insanı Sinan Koç, esnafın mağdur edildiğinin altını çizerek, “Tarihte görülmemiş bir zam yapıldı. Yapılan bu zam her sektörü, her bir vatandaşı etkiledi. İşler durma noktasına gelmek üzere. Bu yük esnafın altından kalkamayacak bir yüktür. Kârı geçelim, zarar yapar esnaf bu zamla beraber” diye konuştu.  

Turizm sektöründe olan komite üyesi Selçuk Kılıç ise “Mazota birden gelen 7 TL’lik zam, esnafı zor durumda bırakmıştır. Esnaf iş yapamayacak duruma geldi artık. Tam da sezonunda gelen bu zam bizleri çok etkileyecek” dedi.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir