Ana Sayfa / Manşet / ÜLKEMİZ İNSAN HAKLARI SINAVINDAN GEÇEMİYOR

ÜLKEMİZ İNSAN HAKLARI SINAVINDAN GEÇEMİYOR

AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT:10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜDOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJDA MESAJINDA ÜLKEMİZ İNSAN HAKLARI SINAVINDAN GEÇEMİYOR DEDİ

Başkan Coşkunfırat, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Dünyada insan haklarının geliştirilmeye çalışıldığı bir dönemde, Türkiye’deki mevcut tablo ümit vermiyor.

Mesleği gereği haber yapan gazeteciler, sadece yazdıkları haber metinleri gerekçe gösterilerek tutuklanıyor. Şirketlerin sahiplerine çeşitli gerekçelerle tehditler savruluyor. Demokrasimiz, ‘ya bizdensin, ya düşmansın’ ikilemine sıkışmış durumda.

İnsan hakları, seçme ve seçilme hakkından tutun temel yaşama haklarının iyileştirilmesine kadar pek çok alanı kapsar. Vatandaşlarımıza ekonomik olarak da sahip çıkılmıyor. İnsan hakları konusunda da maddi olarak insanca yaşama konusunda da ne yazık ki sınavı geçemeyen ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Başkan Coşkunfırat Temel insan hak özgürlükleri alanını salt sözleşme veya metinlerle sınırlamak doğru değildir. Dünya nüfusunun önemli bir çoğunluğu bu beyannameye aykırı olarak insan hakları ihlallerine maruz kalmaktadır.

Coşkunfırat  Hala Dünya üzerinde 1 milyardan fazla insan açlıkla mücadele etmektedir. Temel insan hak ve özgürlükleri alanında Türkiye’de durum her geçen gün daha kötüye gitmektedir. İnsan hakları ihlali sebebiyle Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde açılan 10 davadan 8’ini Türkiye kaybetmektedir.

Bu anlamda insan hakları ihlallerinin çiğnenmediği, adalet duygusunun zedelenmediği, demokratik ve çağdaş bir Türkiye özlemi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir