Ana Sayfa / ASAYİŞ / ŞUBE MÜDÜRÜ SEĞMENOĞLU OKUL BASTI, ÖĞRETMENE SALDIRDI

ŞUBE MÜDÜRÜ SEĞMENOĞLU OKUL BASTI, ÖĞRETMENE SALDIRDI

ŞUBE MÜDÜRÜ SEĞMENOĞLU OKUL BASTI, ÖĞRETMENE SALDIRDI

MERSİN’İN EN GÖZDE OKULLARINDAN İÇEL ANADOLU LİSESİ, MEZİTLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPAN MUSTAFA SEĞMENOĞLU TARAFINDAN BASILARAK OKULUN FİZİK ÖĞRETMENİ BAYRAM AĞLAMIŞ’A YAPILAN FİZİKİ SALDIRIYA UĞRADI

Okul idaresinin şube müdürünü engellemeye çalışmasına rağmen Mustafa SEĞMENOĞLU okul kapısını zorlayarak açıp fizik Öğretmeni Bayram AĞLAMIŞ’a yumrukla saldırmakla kalmayıp tehdit, küfür ve hakaretle okul bahçesinde, öğrencilerin gözleri önünde mafyatik baskını gerçekleştirmiştir. Şube müdürünün, Bayram öğretmene: “Bu okuldan gidecek, o.ç.” dediği öğrenciler tarafından cep telefonlarıyla kayda alındığı görüldü. Video görüntüleri çok farklı sosyal medya platformlarında yayınlandı.

İki öğretmenin kendi aralarındaki şakalaşmalarda gündemdeki “sürtük” sözcüğü geçince Eğitim Bir Sen üyesi kadın öğretmen bu sözün kendisine söylendiğini iddia ederek şube müdürü eşini aradı. Eşi şube müdürü Mustafa SEYMENOĞLU yanındaki arkadaşlarıyla okula zorla girip Bayram öğretmene saldırdı. Olayın nasıl geliştiği sorma gereği dahi duymadan kabadayılık yaparak okul basan şube müdürü öğrencilerin de korkuya kapılmasına, psikolojilerinin bozulmasına neden oldu.

. Mersin Eğitim-Sen, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün Mezitli’deki İçel Anadolu Lisesi’nde görev alan bir öğretmene fiziki saldırıda bulunması hakkında basın açıklaması gerçekleştirerek tepki gösterd

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şubesi, Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü,nün İçel Anadolu Lisesi’nde öğretmen üyelerine saldırmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Olayın dün yaşandığını ifade eden Sümbül, “Öğretmenler odasında iki erkek arkadaşın gazetelere, televizyon kanallarına yansıyan Gezi eylemcilerine yönelik Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen cinsiyetçi dille ortaya konulan ‘sürtük’ sözü üzerine yaptıkları konuşmayı, konuşmanın gerçekleştiği yerden çok uzaktaki bir kadın öğretmenin duyması ve bu söz kendisine söylenmiş gibi çarpıtarak durumu kurumun ilgililerine bildirmek yerine Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olan kocasına telefonla arayarak anlatması, şube müdürü Mustafa Seğmenoğlu’nunda karısının anlatımını hiç araştırmadan kendi aralarında şakalaşan üyemize yönelik fiziki saldırı için okula geldiği, okul müdürünün şube müdürünü engellemeye çalıştığı fakat makamının gücünü şiddet kullanmak için kullanan Mustafa Seğmenoğlu’nun cebir ve şiddet yoluyla okul bahçesine girip üyemize yumruk atıp tehdit, küfürlerle hareket ettiği öğrenciler tarafından video kaydı altına alındığı bir gerçektir.

Hal böyleyken bu fiziki şiddet sadece üyemiz bir eğitimciye yönelmiş olarak görülemez. Adı geçen şube müdürü bir kurumu en önemlisi bir eğitim kurumunu basar gibi davranması kabul edilemez” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sümbül şöyle devam etti, “ Aslında bu durum şunu da gösteriyor ki makam işgal edenler makamların gelip geçici olduğunu görmüyor, kendilerini yasaların, kuralların, kurumların üstünde görüyorlar. Kuruma yönelik tavır üyemize yönelince şiddetini artırıp yumruk atmaya, hakarete, tehdide dönüşüyor.

Okul bahçesi içinde gerçekleşen bu çirkin olay olaya tanık olan öğrencilerimizi de etkilemiştir. Öğrencilerimizin üstün menfaatlerini görmezden gelen bu nobran tavır çocuklarımızda şiddete bağlı travma yaşatmıştır. Geleceğin teminatı çocuklarımıza örnek olması gereken rol model konumundaki yöneticilerimizin sokak kültüründe dahi hoş görülemeyecek tavrını reddediyor, kınıyoruz” diye konuştu. Öğretmenlerin şikayetçi olduğunu ifade eden Sümbül, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

 

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir