Ana Sayfa / EKONOMİ / SEÇER “ÇİFTÇİNİN MEVCUT HÜKÜMETE KIRMIZI KART GÖSTERMESİ LAZIM”

SEÇER “ÇİFTÇİNİN MEVCUT HÜKÜMETE KIRMIZI KART GÖSTERMESİ LAZIM”

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘YERLİ YERİNDE’ SLOGANI İLE ‘GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN YEREL TARIMSAL ÜRETİM TEŞVİKİ’ KAPSAMINDA AKDENİZ İLÇESİ ADANALIOĞLUMAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ZEYTİN FİDANI VE GÜBRE DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI. SEÇER“ÇİFTÇİNİN MEVCUT HÜKÜMETE KIRMIZI KART GÖSTERMESİ LAZIM

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Törende, Adanalıoğlu’ndaki 451 üreticiye toplam 9 bin 20 adet zeytin fidanı ve 500 üreticiye de 10 bin litre organik sıvı gübre dağıtımı gerçekleşti. Proje kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde toplam 2 bin 133 üreticiye 42 bin 660 adet zeytin fidanı teslim edilecek.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ile Cengiz Gökçel, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, STK Başkanları, Muhtarlar ve üreticiler katıldı.

“Pansuman tedbirlerle depremzedelerin yaralarını saramazsınız”

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem dolayısıyla bu tarz etkinliklere uzun süredir ara verdiklerinden söz etti. 6 Şubat’ta herkesi derinden üzen çok büyük bir felaket yaşandığını hatırlatan Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm çalışma arkadaşları ile birlikte bölgede yapılması gereken her türlü katkıyı vermek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını ifade etti. Seçer, “Belediye olarak kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum; herkes bir şeyi kaçırıyor, artık bu insanların birinci derecedeki sorunu barınma, yeme, içme, su ihtiyacından öte; artık geçici olarak ara verdikleri yaşamlarını tekrar sürdürme çabalarıdır. Bu insanların tekrar iş ve yuva sahibi olması, bu travmayı atlatabilmesi, kendi memleketlerinde yaşam alanları bulması ve bu çarkın dönmesi için Merkezi Hükümet’in bir an önce gerekli tedbirleri alması gerektiğini buradan söylüyorum. Konu sadece yeme-içme değil, bu insanların orada üretmesi lazım, teşvik paketlerinin şu ana kadar açıklanması lazımdı. İnsanlar tekrar iş yerlerini, fabrikalarını çalıştıracak, ham madde üretecek, o bölgeyi ihya edeceğiz, etmek zorundayız. Yoksa kapı kapı dolaşarak, pansuman tedbirlerle depremzedelerin yaralarını saramazsınız. Bu, çağdaş devlet anlayışına sığmaz” dedi.

“ÇİFTÇİNİN MEVCUT HÜKÜMETE KIRMIZI KART GÖSTERMESİ LAZIM”

Çiftçiliğin en kutsal kazanç alanı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, çiftçinin kazandığı her kuruşun da helal olduğunun altını çizdi. Başkan Seçer, “Burası bir tarım memleketi. Seracılıktan sebzeciliğe, meyvecilikten mısır üretimine her türlü tarımın yapıldığı topraklar buralar ve önemli bir kitle buradan geçimini sağlıyor. Türkiye de öyle. Siz Türkiye’nin toplam cirosunda tarımın payının düşük olduğuna bakmayın. Türkiye’de her 4 kişiden 1’i tarımdan geçinir. Bakkal dükkanı olanın da, doktor, avukat, tüccar ve berber olanın da tarımla bağı vardır. Türkiye’de tarım gerçeği budur. Genel anlamda tarıma ilişkin doğru şeyler yapılmadığına göre, bugünkü bu krizleri yaşıyoruz. Çünkü bir irade yönetiyor, 20 yıldır bir anlayış yönetiyor, tarıma bir bakışı var. 20 yılın sonunda aynı şeyler konuşuluyor ve tartışılıyorsa demek ki başarılı olunamamış, yanlış işler olmuş. Hala çiftçinin iki yakası bir araya gelmiyorsa, demek ki mevcut hükümete tarım konusunda çiftçilerin kırmızı kart göstermesi lazım” dedi.

Herkesi çok sevdiğine değinen Başkan Seçer, “Hiçbir parti ayrımı yapmadan hepinizi çok seviyorum. Sizler bizim halkımızsınız, ben de hepinizin belediye başkanınızım. Ama Türkiye’de mevcut yapı içerisinde Cumhurbaşkanlığı’nın anlayışı, ‘Herkesin Cumhurbaşkanı’ dedirtmiyor. Bunlara dikkat çekmek istiyorum. Şimdi bir seçime gidiyoruz. Tarımı anlatıyoruz; sorun var. Deprem bölgesindeki sorunları anlatıyoruz; sorun var” ifadelerini kullandı.

“Cumhur’un Belediyeleri, Millet’in Belediyeleri ayrımı bu ülkeye zarar getirdi”

CHP’li belediye başkanlarının normal bir belediye başkanının ötesinde başkanlık yaptığına dikkat çeken Seçer, “Kurumlarda, devlet idaresinde ayrışma var. Belediyelerde Cumhur’un Belediyeleri, Millet’in Belediyeleri ayrımı var. Bunlar bu ülkeye zarar getirdi. 4 yıldır kıt kanaat imkânlarla Mersin’e hizmet ettik. İstanbul’a, Ankara’ya, Adana’ya, Hatay’a, Antalya’ya ve her bölgeye belediye başkanları olarak hizmet ettik. Hiç yüksünmedik, dertlenmedik, şikayet etmedik. Sadece tespitler yaptık, gerçekleri söyledik” dedi.

“4 yıl boyunca yolda yürürken başınızı öne eğdirmedim”

4 yıl önce Mersinlilerin kullandıkları oy ile kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğini hatırlatan Başkan Seçer, bu süre zarfında gece-gündüz çalıştıklarını belirterek “4 yıl boyunca yolda yürürken başınızı öne eğdirmediğimi umut ediyorum. Hepinizin sokakta yürürken başınızın dik gezmesi için gecemizi gündüzümüze kattık. 4 yılımızı da doldurduk. İnşallah 1 yılımızda hizmetlerimizle geçireceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

19 MAYIS UMUTTUR, 19 MAYIS ONURDUR, 19 MAYIS ÇARESİZLİĞİN, ESARETİN BİTTİĞİ GÜNDÜR. AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir