Ana Sayfa / Manşet / PANDEMİ SONRASI İLK KÜRESEL DÖNÜŞÜM KONFERANSI

PANDEMİ SONRASI İLK KÜRESEL DÖNÜŞÜM KONFERANSI

MERSİN DİVAN OTELDE, 9.ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİM KONGRESİNDE ‘KÜRESEL DÖNÜŞÜM ODAĞINDA TÜRKİYE KONFERANSI’  YAPILDI. PANDEMİ SONRASI İLK KÜRESEL DÖNÜŞÜM KONFERANSI

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Konferansta açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Prof. Dr . Mustafa Aydın, iki yıllık bir pandemi süresinden sonra yaptıkları konferansın katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve konferans için davette bulunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan’a teşekkürlerini iletti.

.Uluslararası İlişkiler Çalışmaları ve Eğitim Kongresi Küresel Dönüşüm Odağında Türkiye Konferansı, Mersin Divan Otel’de yapıldı. Yoğun bir ilgi gören konferansa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve çok sayıda protokol üyeleri yer aldı. Konferansın konukları Prof. Dr . Mustafa Aydın, Gazeteci Afşin Yurdakul, Sözcü Gazetesi Deniz Zeyrek, Prof. Dr. Güven Sak,  Prof. Dr. Ülke Arıboğan, Doç. Dr. Pınar Bedirhanoğlu ve Sinan Ülgen yer aldı.

PANDEMİ SONRASI İLK KONFERANS

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Aydın, konferansın Mersin’de olmasından dolayı keyifli olduğunu ve pandemi sürecinden sonra ilk defa yüz yüze konferans yaptıklarını belirten Aydın, “ Bugün 9.Uluslararası İlişkiler Çalışmaları ve Eğitim Kongresi Küresel Dönüşüm Odağında Türkiye Konferansı’da buluştuk. Bugün buradayız çünkü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan bize bu konferansı Mersin’de yapmak istediklerini söyledi ve bu bizim için ret edemeyeceğimiz biz teklifti.” dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞU İLE İLK İŞ BİRLİĞİ

Kongrelerini iki yılda bir yaptıklarını belirten Aydın, “Bu seneki kongre beklediğimiz üstünde bir ilgi gördü pandemi sonrası olduğundan dolayı hazırlık için kısa süre vardı ve bu ilgi bizi mutlu etti. Bu seneki kongreye katılım çok güzel, bu panele baktığımızda sadece bizim üyelerimiz yok değerli iş insanları ve sivil toplum kuruşları hepsi burada salonun kalabalığı çok iyi. Bunun nezdinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’a ve tüm sanayi odası ekibine öncelikle teşekkür etmek isterim. Bizi Mersin’e getirdiler sivil toplumu kuruluşu ile de ilk işbirliğimiz oldu bu kongre. Mersin buna öncülük yaptı devamını da geleceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BİZLER KONUŞMALIYIZ”

Aydın’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mustafa hocamıza, bu konferansı Mersin’de yapmasını istediğimizi ilettik oda böyle bir teklifi kaçıramam dedi ve buraya geldiler bende teşekkür ederim. Ayrıca çok değerlide konuşmacılarımız var. Mersin özgür bir şehirdir ve herkesin konuşması gerekir. Eğer biz konuşmaz isek bizi yönetenler doğruyu bulamazlar. Bizlerin söyledikleri hiçbir zaman siyasi değildir. Bizler tabandan gelen çözüm önerilerini sunuyoruz bu yüzden kimse bize siyaset yapıyor diyemez.” ifadelerini kullandı. “MERSİN’DE DÜNYA ÇAPINDA ETKİNLİK YAPILSIN” Bu konferansın Mersin için bir antrenman niteliği taşıdığını belirten, “Bizim için bir antrenman olacak Mersin’de kalıcı dünya çapında bir Davos vari etkinlik planlıyoruz. Tabi bunu sizler ile de bunun diyalogunu yapıcağız. Çok büyük katkılar vereceksiniz bize. Bu Davos vari etkinliği de kısa zamanda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer, “  Bu konferans’ın Mersin’de olması bizim için muazzam bir durum ben bu konuda çok mutluyum. Türkiye’nin, Mersin’inin sorunlarına ilişkin ya da dünyada ki gelişmelere ilişkin kafa yoran ya da söz söyleyen herkesin bu toplantıların konferansların bir kent için ne kadar olduğu bilinir, çok önemlidir. Bu tarz çalıştayları toplantıları Mersin’de yapmak istiyor değerli insanları burada görmek istiyoruz. Bu toplantıda belki de bir örnek çalışma olacak. Bir pandemi süreci yaşadık tüm dünyada böyle toplantılar akamete uğradı ama artık hayat normale döndü sayılır. Bizde bu normale ayak uyduracağız tıpkı değişen gelişen ve küreselleşen dünya gibi.” ifadelerini kullandı.

SEÇER: MERSİN’DE OLMASINDAN MEMNUNUM

Mersin’in küresel dönüşümde en çok etkilenen illerin başında geldiğini ifade eden Seçer, “Mersin pandemiden etkilendi ama en az seviyede etkilendi. Türkiye’de vergi gelirleri düştü, ama diğer illere göre nispeten daha az düştü. Bunun nedeni Mersin’inin sektörer zenginliği, gıda ve tarımda canlı olmasından dolayı. Bunların hepsi Mersin’de var. Pandemi de tedarik zinciri bir burhan yaşadı ne öne çıktı o zaman Mersin Limanı öne çıktı.” diyerek bu konferansların Mersin’de olmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi ve sözlerini tamamladı.  Seçer’in konuşmasında sonra konuklar sahneye alınarak konferansa geçildi.

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir