Ana Sayfa / KÜLTÜR / ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR

ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR

AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI MESAJDA;  BU KUTSAL MESLEKTE GENÇ NESİLLER BAŞÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DE; “ULUSLARI KURTARANLAR YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR, ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR, TOPLUMUN EN BÜYÜK DÜŞMANI CEHALET, CEHALETİN DE DÜŞMANI ÖĞRETMENDİR.

Öğretmenlerimiz değerlerimizin güvencesi olarakgelecek nesillere aktarılmasında, bilimsel gelişmelerin ortaya çıkmasında, çocuklarımızın özgür ve yaratıcı düşüncelerinin var olmasında en önemli görevi üstlenmektedirler.Böylesi önemli bir sorumluğu bulunurken, içerisinde bulunduğumuz pandemi şartlarında bile bir şekilde öğrencilerin eğitimden mahrum kalmaması için emek harcayan öğretmenlerimizin değerlerini daha iyi anlamaktayız. Cumhuriyet değerlerine bağlı öğretmenlerimizin varlığıyla en karanlık dönemler bile bilim ve sanat ışığı ile aydınlanacaktır.

Bugün birçok öğretmenimiz geçim sıkıntısı çekmektedir. Yüzbinlerce öğretmenimizatamalarının yapılmasını beklemektedir. Haksız şekilde öğrencilerinden koparılmaları, sürekli değişen eğitim sisteminin sorunları, sözleşmeli öğretmenlerimizin üzerindeki baskı; öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri saygıyı görememelerine neden olmaktadır.

Bu kutsal meslekte genç nesiller Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de; “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir, Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır, Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin de düşmanı öğretmendir.”

Bütün baskılarına karşı kutsal mesleği layıkıyla yapan, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimizin yaşadığımız dönemdeki sorumluluğu tarihidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı ışığı çocuklarımıza yansıtan tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, öğretmenler gününü kutluyorum.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

19 MAYIS UMUTTUR, 19 MAYIS ONURDUR, 19 MAYIS ÇARESİZLİĞİN, ESARETİN BİTTİĞİ GÜNDÜR. AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir