Ana Sayfa / Manşet / MERSİNLİLER 3 OCAK 1922’DE DESTAN YAZDI
SONY DSC

MERSİNLİLER 3 OCAK 1922’DE DESTAN YAZDI

AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI   HAYDAR COŞKUNFIRAT MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI. O GÜN SADECE BİR  MERSİNİN DEĞİL, ÜLKENİN KADERİ DE DEĞİŞTİ.

Coşkunfırat Akdeniz’in incisi Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102 ’üncü yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

  1. Dünya Savaşı sonrasında, sömürgeci güçlerin işgaline uğramış kentimiz; Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstererek bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkansızlıklar içerisinde Milletimiz gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazan Mersinliler, varoluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün davranmayacağını herkese ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.

Farklı inanç, dil ve kültürleri yüzyıllardır bir arada yaşayan Mersin halkı olarak farklılıklarımızı ayrışma unsuru değil, bilakis zenginlik olarak görerek, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak birbirimizi sevgiyle, kardeşçe kucaklayarak geleceğe umutla ve kararlılıkla yürüyeceğiz.

Coşkunfırat   Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyor, tüm Mersinli hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir