Ana Sayfa / Manşet / KADINLARA YÖNELİK SALDIRI DURDURULSUN

KADINLARA YÖNELİK SALDIRI DURDURULSUN

MERSİN KADIN PLATFORMU ÜYELERİ, KADINA YÖNELİK SALDIRILARIN HER GEÇEN GÜN ARTTIĞINA DİKKAT ÇEKEREK KADINA VE İNSAN HAKLARINA YÖNELİK CİDDİ VE AĞIR İHLALLERİN YAŞANDIĞINI BELİRTEREK, BU DURUM KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAKLARINI BELİRTİ

 (YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Kadına yönelik şiddet faillerinin tek başına erkek olmadığını söyleyen Yüce, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününü gerekse de 10 Aralık İnsan Hakları Haftasını geride bıraktığımız bu süreci, maalesef kadına ve insan haklarına yönelik ciddi ve ağır ihlallerle bir kere daha geçirmiş bulunuyoruz.

Kadına yönelik şiddet faillerinin tek başına erkek olmadığı, tüm bu şiddet biçimlerini besleyen, büyüten, sürdüren ve kollayan, böylelikle erkekle müşterek failliği paylaşan diğer bir unsurun da pratik ve politikalarıyla devlet olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

“OLAYLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kadına yönelik saldırılar salt evlerde, sokaklarda, meydanlarda olmadığını belirten Yüce, “Aynı zamanda özellikle örgütlü kadın mücadelesinin içinden gelen kadınları buralardan koparmaya, irade kırımına ve yalnızlaştırmaya yönelik olarak hapishanelerde de artarak devam ediyor.

.

 

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

MERSİN’DE, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI. KUTLAMALAR DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENDE, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir