Ana Sayfa / HABERLER / İSMET KURT GÜVEN TAZELEDİ

İSMET KURT GÜVEN TAZELEDİ

İSMET KURT, YENİDEN ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL BAŞKANI OLDU “DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN GÜÇLÜNÜN GÜÇSÜZÜ EZDİĞİ, ZALİMİN ZULÜM YAPTIĞI HER YER KERBELA’DIR.” DEDİ.

(YETİŞ HALK HABER (HAYDAR COŞKUNFIRAT

Alevi Kültür Dernekleri’nin gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimde; Beyaz Liste ile seçime katılan mevcut başkan ismet Kurt, aldığı 397  oyla 2. kez genel başkanlığa seçildi.

Kırmızı Liste ile seçime katılan Zeynel Odabaş ise 291 oy aldı.

Olağanüstü genel kurul toplantısına Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün, Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Genel Başkanı Gani Kaplan, çevre il ve ilçe Alevi dernekleri başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve üst kurul  üyeler katıldı.

Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan Genel Başkan İsmet kurt , “13. Olağan Genel Kurulumuzda,  delegemizin oy kullandığı seçim sonunda yeniden bana bu onurlu görevi üç yıl daha veren bütün canlarımıza ve örgütümüze sonsuz teşekkürler  Genel  Başkan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak “ne yapa bilirizi?” tartışması gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan kurt, “Zaman zaman fikir ayrılıkları olsa da bizler kardeşiz. Bu nedenle güç birliği oluşturmak zorundayız” dedi. Alevilik yüz yıllardır zulüm altında, baskılara rağmen katliamlara rağmen, derin egemen asimilasyon politikalarına rağmen varlığını, inancını, kararlılıkla sürdürmüştür

Bu gün Aleviliğin devasa sorunları var bunlar inkar edilemez. Zorunlu  din dersleri bir alevi çocuğu için zulüm, temel  hak ve özgürlükler açısından da faciadır. Bu coğrafyada Aleviler yok sayılmaktadır. binlerce sorunumuz kangrenleşerek çözümsüzlüğe doğru gidiyor, cözeceğiz kuşkunuz olmasın. Dünyanın neresinde olursa olsun güçlünün güçsüzü ezdiği, zalimin zulüm yaptığı her yer Kerbela’dır.” Dedi.

 

 

 

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

AİLEMİZ İSTİKBALİMİZ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MERSİN’DE, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MERSİN VALİLİĞİ’NİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ ‘AİLEMİZ İSTİKBALİMİZ’ TEMALI ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir