Ana Sayfa / Manşet / HAYDAR COŞKUNFIRAT’IN KALEMİNDEN ‘’VAHAP SEÇERLİ MERSİN’’
SONY DSC

HAYDAR COŞKUNFIRAT’IN KALEMİNDEN ‘’VAHAP SEÇERLİ MERSİN’’

SEÇERLİ MERSİNDE MERSİN’E GELEN MİSAFİR GİRİŞ DE HAYVAN PAZARINI ÇIKIŞ DA  SEPETÇİLERİ GÖRÜRDÜ. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BU TÜR GÖRÜNTÜLERİ KALDIRARAK MERSİN DÜNYA KENTLERİYLE YARIŞACAK DURUMA GELDİ.

Akdeniz kıyısındaki balıkçı köyüne Selçuklu İçil der sonra da Mersin ağacı adı verilir. Türklerden önce birçok kültüre ev sahipliği yapan Mersin’in toprağa değen kazmada medeniyet fışkırır. Kent Akdeniz’in mavisi, Toros sıra dağlarının vakarlı duruşu ormanların yeşili portakallar göz kırpar doğaya.her zaman.

Mersinde yaşam kentin dününü ve bu gününü karşılaştırdığımda fark açıkça görünüyor. Bu dönemde birçok belediye başkanının çalışmalarını takip ettim. Kentin gelişmesiyle ilgili bir şeyler yapmaya çalıştılar ancak kentin ayağa kalkmasında istenilen başarıyı elde edemediler. Günümüzde kentlerin alt yapısı olmasa olmazıdır, buna rağmen bunu istenilen tarzda alt yapıyı yerine getiremediler ta ki eski belediye başkanı Macit Özcan’ın alt yapı çalışmalarıyla kent modern kente adım atıldı ve başarılı çalışma gerçekleşti. DALYAYI İSE VAHAP SEÇER yaptı. Mersin’e gelen misafir giriş de hayvan pazarını çıkış da  sepetçileri görürdü. Mersin Büyükşehir belediye başkanı bu tür görüntüleri kaldırarak MERSİN dünya kentleriyle yarışacak duruma geldi.

Atatürk  “Bir millet en büyük savaşı ve galibiyeti kazansa da eğer onu bilim ve sanayi ile taçlandırmasa o millet yok olur” der. Gençlik kadar da sanayi ve iş adamalarına halkın ihtiyacı olduğu gerçeğiyle sanayicilerle çözüm üzerinde bir arada olma gereği  olmalı. İklim krızı belediyecilerin ilgi alanlarından biri yapılan çalışmalarla Mersin büyük şehir belediyesi enerjide tasarrufu belgelendirdi.Günümüzdeki çocuklar hiç biri bizim çocukluğumuz gibi istediğini yiyemiyor, oynayamıyor ekranla   gün geçiriyor. Çocukların sosyalleşmesi tiyatro da buluşma, çocuk meclisi bir araya gelerek istek ve hayallerini de paylaşması onları mutlu etmeye yeter. Mersin Belediye başkanı Vahap Seçer hayata tat vermenin yollarını çocuklara gösterdi.Belediyecilik kentlerin imarı, yolu su, alt yapı, parklar kentlerin yaşanacak hale getirilmesidir.

. Uzun yıllar trafik GMK bulvarıyla aktı.  Görev başında olan başkan döneminde dört çevre yolu batı çıktılar köprüler dikkatleri üzerine çekerken park ve bahçeler dudak uçuklatacak kadar  göz alıcı. Mezit’li sahildeki park benim gibi var mı Diyor sanki? Büyükşehrin merkez ilçelerinin dışında Tarsus, Erdemli, Mut, Çamlıyayla, Silifke, Bozyazı, Gülnar’a Aydıncık ve Anamur nüfus ve alan olarak büyük aynı zamanda merkeze de uzaklar. Büyükşehir belediyesi ilçelereher çeşit hizmetin yanında ulaşımla ilgili ilçe halkının gidiş gelişi kolaylaştırdı.İlçe halkının sağlık sorunlarıyla ilgili, Başkan Vahap Seçer;üniversite kampüsünde ilçelerde gelecek hasta ve yakınları için yatakhane yeme içme konaklamahizmeti verilmekte. Üniversite öğrencilerine yemek servisiyle sosyal devletin sıcak elleri öğrencilere dokundu.

Mersin’de bir zamanlar Nisan yağmurunda dahi sokak ve caddeleri sel kaplardı. Günümüz de ki MESKİ metre kareye normalin üzerinde yağmur düşmesine rağmen alt yapının mükemmelliği çalışanlarınbaşarısıyla geçmişdeki batılar çıkamadılaryaşatmadılar. Türkiye genelinde yağmurun bıraktığı zararı görünce Mersin Büyük şehir belediyesi ve MESKİ’YE madalya vermeli. MESKİ çalışanlarını kutluyorum. Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer’in başarılı olmasını diliyom

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir