Ana Sayfa / EKONOMİ /  “EL HÜRRİYE” MERSİN LİMAN’DA

 “EL HÜRRİYE” MERSİN LİMAN’DA

MERSİN LİMANI’NA 525 TON YARDIM MALZEMESİ TAŞIYAN EL HÜRRİYE İSİMLİ TİCARET GEMİSİNİ, DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU VE MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI SAMEH SHOUKRY KARŞILADI.

6 Şubat’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından dünyanın bir çok ülkesinden Türkiye’ye arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra çeşitli yardım malzemeleri ulaştırılırken, Mısır’dan yola çıkan ve 525 ton yardım malzemesini taşıyan El Hürriye isimli ticaret gemisi de Mersin Limanına geldi. 1 Nolu rıhtıma demirleyen gemiyi, taziye ziyaretleri için Türkiye’de bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Çavuşoğlu ve Shoukry’nin Mersin Limanı’nda birlikte yaptığı basın toplantısında dostluk mesajları verildi. Çavuşoğlu, Mısır hükümetine ve halkına verdikleri destekler için teşekkür etti.
Mısır’ın depremlerden hemen sonra yardım gönderdiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Birinci gemi ciddi miktarda insani yardım ulaştırmıştı. Ayrıca hava kargoyla da gerek Mısır halkının verdikleri yardımlar gerekse orada yaşayan vatandaş ve firmalarımızın gönderdiği yardımlar ülkemize geldi. İkinci gemiyle de aynı şekilde Mısır’dan gıda, giysi, barınma, tıbbi malzeme dahil yaklaşık 520 bin tonluk ilave yardım geldi. Dostluk ve kardeşlik zor zamanlarda belli olur ve Mısır devleti ile Mısır halkı Türkiye’nin ve Türk halkının dostu ve kardeşi olduğunu bu zor zamanlarda gösterdi. Doha’da Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin görüşmesi son derece verimliydi. Havaalanında yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi daha geliştirmek için hangi adımları atabileceğimizi, görüşmeleri gerçekleştirebileceğimizi Sameh Shoukry ile görüştük” dedi.
Mısır’ın Akdeniz, Arap ve İslam dünyası için önemli bir ülke olduğunu ve Mısır’ın güçlü olmasının önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Mısır’ın güçlü olması hepimizin yararınadır. Ben inanıyorum ki ilişkilerimizi çok daha iyi seviyeye getirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugün kardeşim Sameh Shoukry’nin Türkiye’de olması bizim için son derece önemli ve anlamlıdır. Bu ziyaret içinde kendisine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

AİLEMİZ İSTİKBALİMİZ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MERSİN’DE, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MERSİN VALİLİĞİ’NİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ ‘AİLEMİZ İSTİKBALİMİZ’ TEMALI ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir