Ana Sayfa / Manşet / COŞKUNFIRAT “3 OCAK, MERSİN’İN YENİDEN VAROLUŞUDUR

COŞKUNFIRAT “3 OCAK, MERSİN’İN YENİDEN VAROLUŞUDUR

AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJDA, “3 OCAK, MERSİN’İN YENİDEN VAROLUŞU VE BİRLİGİN SİMGESİDİR” DEDİ.

Başkan Coşkunfırat  “Bugün 100. yıl dönümünü kutladığımız 3 Ocak Mersin Kurtuluşu günü aynı zamanda Mersin’in yeniden var oluş günüdür.

Atalarımızın 100 yıl önce, Kuvayi-Milliye ruhuyla sahip çıktığı Mersin’e, bugün Mersinde yaşayan, Mersinde kazanan Mersinliyim diyen herkes Mersin inadına sahip çıkmalıdır.

Başkan Coşkunfırat 100. Yıl önce ‘Mersinlilerin birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi sonucunda çekilen acılar bitmiş ve işgal sona erdirilmiştir.

Mersinimizin kurtuluşunda önemli rol üstlenen, Yusuf KENAN, Ali Galip ARKAN, Avgan ABDULLAH, Cemil ÖZDEN, Derviş GÜLERCİ, Mustafa ÇAVUŞ, Fahri DERMANCI, Hasan Fehmi AKINCI, Hasan Basri GENÇ, İmam HÜSEYİN, Vezir ÇAVUŞ, Refik DENİZ, Şemsettin Bey, Cemal EFE, Sadık PAŞA, Seyfi KÖROĞLU, Şeref GENÇ, Terzi HİLMİ, Veli Haşim ÇİFTÇİ, Yusuf Kenan GENÇ, Lütfi OĞUZCAN, BNB. Tevfik, Mithat TOROĞLU, Asım Ahmet OĞUZBAŞ, Ali Rıza BOZKURT, Fevzi SERDENGEÇTİ, Mücahit Yahya TANSAL, Osman Muzaffer KOÇAŞOĞLU, Rıfat USLU, , Yanparlı Hüseyin ve tüm isimsiz Kuvai-Milliye şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor Mersin’de yaşayan herkesin, Bir toplumsal , zenginlik olduğunun farkına vararak birlik ve beraberliğimizin ve toplumsal barışın değerini çok iyi anlamamız gerekmektedir.

Coşkunfırat  Barış ve dostluk kenti Mersini daha çağdaş, daha güzel yapmak inancıyla tüm Mersinlilerin 3 Ocak Kurtuluş Gününü kutlar şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

MERSİN’DE, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI. KUTLAMALAR DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENDE, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir