Ana Sayfa / Manşet / BOZDOĞAN TARSUS İL OLMAK ZORUNDA

BOZDOĞAN TARSUS İL OLMAK ZORUNDA

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 100. YIL DÖNÜMÜNDE TARSUS’UN İL OLABİLMESİ İÇİN BİR MÜCADELE BAŞLATTIKLARINI BELİRTEREK, “BU TARSUS’UN TAM BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİDİR. BURADA DA AYNI KURTULUŞ SAVAŞI’NDA OLDUĞU GİBİ ACI DA OLACAK, GÖZYAŞI DA OLACAK, EMEK DE OLACAK, ALIN TERİ DE OLACAK. BİRÇOK ŞEY OLACAK. AMA ŞURADAN EMİN OLUN, TARSUS İL OLMAK ZORUNDA” DEDİ.
(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Tarsus Belediyesince hazırlanan, 21 oda ve 58 medya kuruluşunca desteklenen ’İl’le de Tarsus’ projesinin tanıtımı yapıldı. Tarsus Spor Salonunda gerçekleştirilen ve sanatçı Meltem Cumbul’un sunuculuğunu yaptığı projenin lansmanına, ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra sanat çevresinden de bir çok kişi katıldı.
10 bin yıl öncesine dayanan tarihi ve 400 bine yaklaşan nüfusu ile bir çok ilden daha büyük olan Tarsus’un coğrafi konumu, sosyolojik ve ekonomik yapısı ile mitolojik tarihini anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından ilçenin neden il olması gerektiğini ifade eden konuşmalar yapıldı.

“Bu Tarsus’un tam bağımsızlık mücadelesidir”
Dans gösterilerinin yer aldığı ve sunucu Meltem Cumbul’un ’İl’le de Tarsus’ mobil uygulamasının tanıtımını yaptığı lansmanda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken kimsenin altın tepside sunmadığını, kanla, göz yaşıyla, acıyla kurulduğunu söyledi. Bugün de bu tarihi günde atılan bu adımı ’Tarsus’un tam bağımsızlık mücadelesi’ olarak nitelendiren Bozdoğan, “Burada da aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi acı da olacak, gözyaşı da olacak, emek de olacak, alın teri de olacak. Birçok şey olacak. Ama şuradan emin olun, Tarsus il olmak zorunda” diye konuştu.

“Bağlarımızdan kurtulmak istiyoruz”
Tarsus’un, Mersin ve Adana’dan çok daha eski bir kent olduğunun özellikle bilinmesini istediğini vurgulayan Bozdoğan, şöyle devam etti; “Kentimizi hür irademizle yönetebilmek, kentimizi bağları olan bir yapıdan kurtarabilmek, kendi kararlarını kendi halkıyla verebilen bir kent oluşturabilmek, ticaretiyle, tarımıyla, kültürüyle, sanatıyla, eğitimiyle güçlü bir kent olabilmek adına, Tarsus’un il olmasını istiyoruz.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KURALLARA UYMAYANLARA SÜRÜCÜLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

 YOLCU VE YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞAN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA BAĞLI TRAFİK ZABITA ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir