Ana Sayfa / Manşet / ANTMEN: GENÇLİĞİ TARİKAT VE CEMAAT YURTLARINA İTMEK İSTİYORLAR

ANTMEN: GENÇLİĞİ TARİKAT VE CEMAAT YURTLARINA İTMEK İSTİYORLAR

TÜRKİYE KREDİ VE YURTLAR KURUMU’NUN 2022 YURT ÜCRETLERİNE YÜZDE 80 ZAM YAPTIĞI AÇIKLANDI. YURTTA KALMADIKLARI YAZ DÖNEMİNDE, YENİ DÖNEMİN DEPOZİTO ÜCRETİYLE KARŞILAŞAN ÖĞRENCİLER BU ZAMMI KABUL ETMEDİKLERİNİ İFADE ETTİ.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

CHP’li Milletvekili Alpay Antmen, “Gençliği tarikat ve cemaat yurtlarına itmek istiyorlar” şeklinde ifade etti.

Artan enflasyondan üniversitede okuyan öğrencilerde yurt ücretiyle nasibini aldı. Eylül ayında yeni yurt zamları belirlenirken öğrenciler Temmuz ayında yurt depozito ücretiyle karşı karşıya geldi. 800 TL’leri bulan yurt ücreti hem öğrencilerin hem de ailelerin ceplerini yaktı. Artan zamlardan sonra yarı zamanlı ve tam zamanlı çalışmaya başlayan öğrenciler “Artık bu gidişle okuyamayacağız” dedi.

Sosyal medyadan seslerini duyuran öğrenciler, 850 kredi ve burs alan öğrenciler 800 TL olan yurt ücretini kabul etmediklerini söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 2022 yurt ücretlerine yaptığı zamlara ilişkin sosyal medyasından bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yurt ücretlerinin bu yıl için yüzde 80 zamlandığını bildirdi

Antmen, mesajında hükümetin asgari ücrete yüzde 30 zam yapmasının hemen ardından vatandaştan zammın 3 katını geri almaya başladıklarını söyledi.

“BELEDİYELERİMİZ NASIL YAPIYORSA, İKTİDARIMIZDA DA YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Antmen “Türkiye Kredi ve Yurtlar Kurumu ücretlerine yüzde 80 zam geldi. Asgari ücrete sözde bir zam yaptılar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar. KYK yurtlarına yapılan rekor zam ve gençlerin kalmadıkları ayların parasının onlardan istenmesi sadece ekonomik beceriksizlik değil. Gençliği tarikat ve cemaat yurtlarına itmek istiyorlar. Belediyelerimiz nasıl yapıyorsa, iktidarımızda da yurt sorununu çözeceğiz.” diye açıkladı.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KURALLARA UYMAYANLARA SÜRÜCÜLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

 YOLCU VE YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞAN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA BAĞLI TRAFİK ZABITA ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir