Ana Sayfa / KÜLTÜR / AHİLİK MİLLİ KÜLTÜRÜN DİRLİK VE DÜZENİDİR
SONY DSC

AHİLİK MİLLİ KÜLTÜRÜN DİRLİK VE DÜZENİDİR

  AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT AHİLİK HAFTASI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI. ”AHİLİK DİN, DİL, IRK VE CİNSİYET FARKI GÖZETMEYEN, HERKESE EŞİT İMKÂNLAR SUNAN BİR ANLAYIŞIN SİMGESİDİR. MİLLİ KÜLTÜRÜN DİRLİK VE DÜZENİDİR”DEDİ.

Başkan  Coşkunfırat  yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Ahilik sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, cömertliği, sosyal yardımlaşmayı, sevgi ve saygıyı öne çıkarır. Din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit imkânlar sunan bir anlayışın simgesidir.

Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin aşıladığı yüksek ticaret ahlakıve ilkeleri, günümüz esnaf ve sanatkârları için de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Türk insanının kişiliğinin mesleğini ve marifetini mertlik, cömertlik ve dürüstlük anlayışı ile bütünleştiren Ahilik kültürü asırlar boyu milli birliğimizin, toplumsal dirlik ve düzenimizin güç kaynağı olmuştur.

Ahilik Haftası , medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını temenni ediyor, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın “Ahilik Haftası kutlu olsun, dedi.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI HAVADA KALDI YILLARDIR AÇILIŞ BEKLİYOR

DEM PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ AV. ALİ BOZAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NA 13 YILDIR ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir