Ana Sayfa / Manşet / KIBRIS EKOTURİZM PLANI MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HAZIRLANDI

KIBRIS EKOTURİZM PLANI MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HAZIRLANDI

KIBRIS EKOTURİZM PLANI MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HAZIRLANDI

 KIBRIS DİRENİŞİNİN SEMBOLÜ OLAN ERENKÖY’DE KKTC ORMAN İDARESİ İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EKOSİSTEM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN EKOTURİZM PLANI HAZIRLANDI.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Hazırlanan Ekoturizm Planı, Ekosistem Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Galip Çağatay Tufanoğlu tarafından KKTC Orman İdaresi Müdürü Cemil Karzaoğluna teslim edildi.  Ayrıca planın birer nüshası KKTC Vakıflar İdaresine ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Plan tesliminden sonra Orman Genel Müdürlüğü heyeti, KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı askeri yetkilileri, Erenköy Ekoturizm Planı kapsamında yapılacak iş ve işlemler yerinde değerlendirilmek üzere Erenköy’e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ekoturizm Planı yapılan Erenköy; Kıbrıs adasında, KKTC ile kara bağlantısı olmadığı için 1976 da boşaltılan ve sivil vatandaşın bulunmadığı bir bölgedir.

Bir liman kasabası olan Erenköy, 1950’lerden itibaren Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye’den silah sevkiyatının yapıldığı, Kıbrıs Türkünün direnişinin can damarı olmuştur. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir direniş ve varoluş mücadelesi verilmiştir. Bu çatışmalarda Dillirga bölgesindeki diğer Türk köyleri olan Bozdağ, Selçuklu, Mansur ve Alevkaya köyleri Rum Ordusunun eline geçtiğinden bölgedeki Türk nüfusu Erenköy’e sığınmıştır.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Türk ordusu aradaki Rum köyleri nedeniyle Erenköy’e ilerlemesi mümkün olmamıştır.  Bu bölgede tarihi, kültürel, orman ve doğal değerleri de kapsayacak şekilde hazırlanan bu  ekoturizm planı ile 1950 yılından başlayan ve 1964 yılında destanlaşan direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek ziyaretçilerin,  o anı ve ruhu yaşamaları, hissetmeleri hedeflenmektedir.

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

19 MAYIS UMUTTUR, 19 MAYIS ONURDUR, 19 MAYIS ÇARESİZLİĞİN, ESARETİN BİTTİĞİ GÜNDÜR. AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir