Ana Sayfa / Manşet / ARTIK YETER MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

ARTIK YETER MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

MERSİN EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU GİDEREK ARTAN ZAMLARA VE HAYAT PAHALILIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ESKİ TEVFİK SIRRI GÜR STADYUMU YANINDAKİ ALANDAYDI. DOĞAN ; “GEÇİNEMİYORUZ, ZAMLAR GERİ ALINSIN ARTIK YETER MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

(YETİŞ HALK HABER)HAYDR COŞKUNFIRAT

Emek ve Demokrasi Platformu Başkanı Murat Doğan ; “Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın, ekonomik krizin bedeline emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin” ifadelerini kullanarak; “Yaşadığımız bu yoksullukta bize bütün bu saçmalığı yaşatanlar bilsinler ki, tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette olacaktır ve bu fatura ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek, çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık.” açıklamasını yaptı.

Yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturaları ile temel gıda ve motorine gelen fahiş zamlara karşı Mersin’den gür bir çığlık yükseltiyoruz diyen Doğan; “ Bugün ülkenin dört bir yanında, kamu emekçileri, işçiler, işsizler, öğrenciler, işyerini/tezgâhını kapatmak zorunda kalan küçük esnaf; hepimiz hep birlikte; Oturdukları Sırça Köşk’lerden bize biraz sabredin diyenleri, televizyon ekranlarında, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır diyenleri, kendini devlet yerine koyup, bizden fedakârlık isteyip, ama bizde devlet olarak fedakârlık yapıyoruz diyenleri Mersin’den, bu meydandan bir kez daha uyarıyoruz. Yok, bizdeki krediniz çoktan tükendi, artık daha fazla fedakârlık yapmayacağız, ülke kaynaklarını kime peşkeş çektiyseniz, kiminle birlikte her geçen gün daha fazla, daha fazla zenginleştiyseniz, artık fedakârlık yapma sırası siz ve birlikte zenginleştiklerinizdedir.”

“TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Kamu emekçileri, işçiler, yoksullar, geleceğinden umudunu kesmiş gençler ve tezgâhını kapatmak zorunda kalan küçük esnafın, sizlere ve beşli çeteye daha fazla tahammül etmeyecektir ifadelerini kullanan Doğan; “ Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor.” ifadelerini kullandı.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Uygulanan ekonomik politikalar nedeni olarak işsizliğin, yoksulluğun, sefaletin ve zamların halkın üzerine yağmur gibi yağdığını belirten Doğan; “ TÜİK’in bütün gizleme çabasına rağmen artık ‘mızrak çuvala sığmıyor.’ Yılbaşı akşamı elektriğe yüzde 50 ile yüzde 125 arasında zam yapanlar, kış koşullarını fırsata çevirip doğalgaza yüzde 25 ZAM yapanlar, akaryakıta zam üstüne zam yapanlar Market raflarını, Pazar tezgâhlarını kamu emekçilerine, işçilere, öğrencilere kısacası toplunun kahır ağırlığının kâbusu haline getirenler bilsinler ki, bizler onlarla aynı gemide hiç olmadık, bundan sonarda olmayacağız. Bildiğimiz bir gerçeği bir kez daha, bu meydandan yüksek sesle haykırıyoruz.  Onlar saraylarında sefa sürerken, milyonlar artan gıda fiyatları yüzünden yeterince beslenemediği gibi, ödeyemediği kira, elektrik ve doğalgaz faturaları yüzünden sert geçen kışı, yaşadığı en kötü karakış olarak yaşamaktadır.” dedi.

“BİZLER ARTIK YALANDAN DOLANDAN TALANDAN BIKTIK”

Doğan şöyle devam etti; “ Yaşadığımız bu yoksullukta bize bütün bu saçmalığı yaşatanlar bilsinler ki, tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette olacaktır ve bu fatura ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek, çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık. Asgari ücretliye vergi istisnasını müjdeleyip, istisna tutarı kadar asgari geçim indirimini kaldıranlardan, istisna olarak sunulan gelirden bile yüzde 18 dolaylı vergi alan anlayıştan bıktık. Ocak ayı enflasyonunu manipüle edip tüfe cinsinden yüzde 11.1 açıklayan TÜİK’ ten, bizi yüzde 5 zamma mahkum eden Memur Sen’den, daha ilk aydan maaşlarımızda ortaya çıkan enflasyon farkını müjde olarak sunan yandaş medyadan bıktık.” şeklinde konuştu.

“HAYATIN HER ALANINDA ADALET İSTİYORUZ”

‘Bir taraftan elektrik dağıtım şirketleri soyuyor, diğer taraftan devlet’ şeklinde konuşan Doğan, konuşmasına toplumun talepleri ve beklentilerini sıralayarak devam etti; “ Artık çifte soygundan bıktık. Bugün buradan bir kez daha artık yeter diyoruz. A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz. Elektrik, su, doğalgaza gelen zamların daha fazla gecikmeden geri alınmasını istiyoruz. Ulaşım, su gibi Temel Kamu hizmetler üzerindeki ağır maliyetleri oluşturan elektrik, doğalgaz ve akaryakıt üzerindeki ÖTV ve KDV Sıfırlansın. Temel tüketim maddelerindeki KDV tamamen kaldırılsın. Artık topluma ağır bir yük haline gelen Kamu Özel İş Birliği Projeleri, döviz garantili ihaleler sonlandırılsın. Hayatın her alanında Adalet istiyoruz. Sağlıkta şiddetin son bulmasını ve Covid 19’un herhangi bir kıstasa bağlanmadan meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz. Mülakat değil, liyakat istiyoruz. Eşitlik, özgürlük, laiklik, adalet ve barış istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Emekçiler ve yoksul halkın artık susmayacağını vurgulayan Doğan; “ Birbirinden ve dayanışmasından güç alan emekçiler ve geniş halk kesimleri, baharın müjdecisi olan direnişleriyle işçi havzalarında yan yana gelenler, umudu yeniden yeşerten mücadeleleriyle yarınlarımıza olan umudumuzu çoğaltmaktadırlar. Umudumuzu çoğaltanları, buradan bu meydandan seslerine ses kattıklarımıza selam olsun. Sözlerimize son verirken, zamların geri alınması, krizi yaratanların, yarattıkları krizin bedelini ödemesi için herkesi bu meydandan yükselen sese ortak olmaya ve yükselen mücadeleye omuz vermek için yan yana gelmeye davet ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN YILDIZ ‘’TOROSLAR BELEDİYESİ CİDDİ BİR BORÇ İÇİNDE”

 YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI BAŞKAN YILDIZ; “EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ” “TOROSLAR HALKININ İSTEĞİNİ, TALEBİNİ ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir