Ana Sayfa / Manşet / MERSİN’DE UĞUR MUMCU ANILDI

MERSİN’DE UĞUR MUMCU ANILDI

GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU’NUN 29’UNCU ÖLÜM YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE, CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI VE ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ (ADD) TARAFINDAN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Atatürk Parkı’nda bulunan Uğur Mumcu Anıtı’nın önünde düzenlenen etkinlikte konuşan ADD Mersin Şube Başkanı Av. Adnan Gündoğdu, “24 Ocak 1993 deyince hemen aklımıza büyük Kemalist Uğur Mumcu geliyor. Bir karlı Ankara sabahında eşi ve çocuğuyla birlikte evinden çıktığında, öncelikle arabasını gidip kontrol etme ihtiyacı duyan Uğur Mumcu, aslında bir Atatürkçü, bir antiemperyalist, devrimci, Atatürk sevdalısı bir insan olarak katledileceğini önceden görüyordu.

Arabasını gidip kontrol ederken, arabasına yerleştirilen bir bombayla katledildi. Aslında Uğur Mumcuyu anlatmaya hiç gerek yok. Uğur Mumcu bizlere yol göstermiş. Tarikat, cemaat, siyaset bağlantılarını yazarak, emperyalizmin Türkiye’deki oyunların anlatmaya çalışmış ama bundan rahatsız olanlar Uğur Mumcu’yu maalesef 29 yıl önce arabasına koydukları bombayla susturduklarını düşünüyorlar. Aslında Uğur Mumcu susmadı. Onu öldürenler, onun her bir parçasından yeni bir Atatürk, yeni bir Uğur Mumcu yarattıkların farkında değiller” diye konuştu.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI

 TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NDA KOLTUĞUNU TOROSLAR YUSUF ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir